Viswater

Het Lottums Schuitwater

Het Lottums Schuitwater:

Schuitwater, een erfenis van de Maas.

Dit schitterende natuurgebied is een erfenis van de Maas die hier lang geleden haar bedding had.
Toen ze die verliet ontwikkelde zich moerassen in de stroomgeulen die achterbleven.

Vanaf de 18e eeuw haalden turfgravers met hun platte schuiten hieruit veen dat werd gebruikt als brandstof.

Het Schuitwater is vernoemd naar die schuiten.

Het Schuitwater is te bereiken via de onverharde weg, in het verlengde van het Zwaanenheike.

Boothelling aan de Maas Lottum

Boothelling aan de Maas Lottum:

Sinds een paar jaar beheerd Willem Barendsz ook een splinternieuwe boothelling aan de Lottumse Maas.
Sportvissers die graag met een bootje de maas op gaan kunnen hier met groot gemak hun boot te water laten.
Deze openbare helling is destijds met hulp van vele tot stand gekomen.
Iets waar we zeer trots op zijn !!

De helling is gelegen aan de Molenkampweg.
Vanaf de Houthuizermolen de zandweg volgen richting Maas.

De Maas

De Maas:

Op de grens van Lottum en Grubbenvorst onderhoudt h.s.v. Willem Barendsz al enkele jaren een ruime Wedstrijdoever.
Hier worden enkele keren per jaar wedstrijden georganiseerd voor leden en verenigingen uit de omgeving.
De Land van Molenbeek Maaswedstrijden geven de Maasvissers ieder jaar weer de mogelijkheid om een competitie aan de Maas mee te vissen.

Uiteraard is deze oever voor iedereen toegankelijk die in het bezit is van de juiste papieren.
Een 35 tal plaatsen zijn beschikbaar.

De oever is bereikbaar ter hoogte van de Molenkampweg en Laag Abbenraay Veldweg.