overlijden Dris Coenders

Woensdag, 7 maart 2018

Deze week kregen we bericht dat een trouw lid van onze vereniging plotseling overleden is.

André ( Dris ) Coenders is maandag 5 maart op 78 jarige leeftijd overleden.

Namens Willem Barendsz willen we alle familie en bekenden van Dris veel sterkte wensen bij dit verlies.

Op de rouwkaart die we mochten ontvangen staat geschreven dat er gelegenheid is om thuis van Dris afscheid te nemen.
Dit kan dan op Donderdag van 15.00 tot 17.00 uur

Iedereen is van harte uitgenodigd om samen met de familie afscheid te nemen van André op zaterdag 10 maart om 10.30 uur in de kerk van Lottum.

In 2009 hadden we in onze Nieuwsbrief een gesprek met Dris, deze willen we graag nog eens plaatsen.

Als je op zondagmorgen aan de Maas gaat kijken, heb je veel kans dat Dris Coenders er aan het vissen is. Zo ook deze keer, dus een gesprek aan de waterkant met :

Naam: André ( Dris ) Coenders

Lid sinds: Ja allang, toen de vereniging 50 jaar bestond was ik al meer dan 25 jaar lid, dus nu ben ik ongeveer 35 jaar lid. Maar ik vis al 60 jaar.

Favoriete visstek : Aan de maas, en dan het liefste waar het een beetje wil drijven. En dan ga ik ook liever links van het veer, dus richting Broekhuizen, omdat daar de speedboten niet hard mogen varen, en je hebt daar minder last van de wind.

Favoriete uitrusting : Gewoon een vaste stok met een dobber, niks speciaals. Ik maak mijn snoer aan de top vast met een om de top heen gedraaid elastiek. Daardoor kan ik makkelijk de lengte van mijn snoer veranderen. Ik vis al jaren met snoer van 14/100 en
dan een dun ondereindje. Van 10/100 of soms van 8/100 zelfs. Dat is handig mocht je vast komen zitten dat je dan niet al je materiaal kwijt raakt.

Favoriet aas : Sja, weinig keus tegenwoordig. Een witte made dus. Ik zou liever met hennep vissen, maar daar bijt niks meer op. Maar jaren terug heb ik met de hennep veel gevangen. Dat is ook mooier vissen, je hebt dan vaste voerplekken, en je moet ook beter opletten of je beet hebt. Als het staartje van de hennep eraf is, bijten ze er niet meer op.

Grootste vis : Goede vraag, ik heb veel paling gevangen, die zijn ook groot. Afgelopen jaar heb ik ook een heel groot voorn hier gevangen, maar ook een paar grote brasems, die staan nog op die films en foto’s van vorig jaar. Maar ik heb afgelopen jaar in 1 middag een keer 18 vis gevangen hier op de maas. Dat is ook de moeite om te vertellen.

Mooiste dril : Ik kan me niet echt een dril herinneren. Met onderlijntjes van 8/100 moet je sowieso voorzichtig zijn. En een brasem geeft zich snel gewonnen. Het gaat mij om het plezier. Ook al vang ik 3 weken niks, ik kom toch evengoed terug.

Ooit wil ik nog een keer gaan vissen in: Lottum aan de Maas. Het bevalt mij goed hier. Ik wil best een keer met iemand mee gaan om ergens aan een kanaal te vissen, of in Wansum aan de haven. Maar ik zit hier prima. Ik ben in Nieuw Guinea geweest, en we hebben daar ook gevist. Op zee en dan met een paternoster met een veertje eraan. Dat was mooi. Maar de vangsten waren daar niet erg best.

Wat zou jij graag anders willen…… Dat de aalscholver verdwijnt. En aan de maas zouden meer aftakkingen en open verbindingen mogen zijn waar je kunt vissen. Zoals vroeger de molenbeek was. Dat was mooi om te vissen toen.