Wedstrijdreglement

Wedstrijd reglement Schuitwater Willem Barendsz – Eendracht 2019 Algemeen

1. Er wordt gevist met 1 vaste hengel, 1 haak enkelvoudig
2. Hengellengte maximaal 9,5 meter en hengel met lijn maximaal 15 meter.
Of er met voerplaatjes of korfjes gevist mag worden, wordt door de deelnemers voor de betreffende wedstrijd besloten
3. Voer: totaal 200 gram droog voer, 0,25 liter witte maden
Inclusief alle geoorloofde aassoorten ( vers de vaase, rode maden, levende of stukjes vis en kunstaas zijn verboden ) Het voer moet wel weegbaar zijn.
4. Optuigen en peilen voor de wedstrijd is toegestaan.
Vis aangeslagen tijdens het eindsignaal telt nog mee en word gewogen tot 0,5 uur na de wedstrijd.
5. Er word gevist op gewicht, aantal, punten, alle gevangen vis dient men te bewaren in een voldoende groot leefnet.
6. Steigers en vlonders mogen niet in het water staan.
7. Deelname staat open vanaf de leeftijd van 14 jaar.
8. Zij die zich niet aan dit reglement houden worden voor de betreffende wedstrijd gediskwalificeerd.
9. Deelnemers aan de wedstrijden dienen in bezit te zijn van de landelijke vispas en lidmaatsschapsbewijs van Willem Barendsz., dit i.v.m. strengere controle.
10. Daar waar dit reglement niet in voorziet beslist de wedstrijdcommissie

Wedstrijd reglement Konings- en Herfstkoningswedstrijden
( Wedstrijden samen met H.S.V Eendracht Broekhuizenvorst onder de naam
Koning Willem-Een en Herfstkoning Willem-Een )

Als reglement algemeen m.u.v.:

1. Gebruik van zgn. voerkorfjes en voerplaatjes (vissen zonder dobber) in Broekhuizenvorst: De beslissing hierover word genomen door de deelnemers aan deze wedstrijden voor aanvang van de eerste wedstrijden in de series.

2. Bij de lentekoningswedstrijden worden punten toegekend zowel op gewicht als aantal en wel als volgt:

Per wedstrijd:
1e plaats met gewicht = 1 punt 1e plaats met aantal = 1 punt
2e plaats met gewicht = 2 punten 2e plaats met aantal = 2 punten
3e plaats met gewicht = 3 punten 3e plaats met aantal = 3 punten enz.
Niet vangen is 1 punt meer dan wel vangen, dit geldt voor zowel gewicht als aantal.
Niet aanwezig: 1 punt meer dan totaal aantal deelnemers aan 1e wedstrijd zowel in gewicht als aantal.
Bij een gelijk puntenaantal na 4 (of 5 ) wedstrijden telt het totaalgewicht
Slechtste wedstrijd zowel in punten voor gewicht als punten voor aantal valt af.

3. Bij Herfstkoningswedstrijden worden punten toegekend alleen op gewicht en wel als volgt per wedstrijd :
1e plaats met gewicht = 1 punt 2e plaats met gewicht = 2 punten enz.

De Wedstrijdcommissie wenst U prettige wedstrijden en een goede vangst!!

Extra toevoeging Wedstrijdreglement voor Lottum tijdens Horst aan de Maas koppel
Lottum: Hengellengte max 9.5 meter, hengel plus lijn max 15 meter, voer max 400 gram per koppel. Alleen witte maden zijn toegestaan, ook mag hennep en casters gevist en gevoerd worden.